Liderul Partidului Mişcarea Populară Bihor, Mircea Matei, a comentat, marţi, posibilele schimbări de alianţe politice şi la nivelul Consiliului Judeţean Bihor şi Consiliului Local Oradea.

"Cert este că ceva se coace. Spuneam săptămâna treecută că ar fi firesc ca PNL Bihor să renunţe la cârdăşia cu PSD şi să-şi facă altă majoritate şi că orice fel de alianţă ar fi mai bună decât cea cu PSD. Din păcate se pare că se va întâmpla invers, respectiv PSD şi UDMR - la care s-ar putea să se lipească PDL - vor încerca să-şi construiască o majoritate în Consiliul Judeţean, şi probabil şi în Consiliul Local, şi preşedintele Cornel Popa să fie izolat şi să fie un simplu executant", a declarat Mircea Matei într-o conferinţă de presă.

Acest lucru, în opinia lui Matei, nu ar fi corect căci nu ar respecta voinţa alegătorilor din Bihor. "Prin USL, PSD Bihor a obţinut în mod cert mai multe mandate decât ar fi obţinut singur. Acum, PSD, care a fost dus în cârcă, încearcă să-şi facă o nouă majoritate la nivel local, ceea ce nu este corect. Opţiunea electoratului în 2012 s-a dus ca principal partid către PNL în Bihor şi în Oradea", a afirmat preşedintele PMP Bihor.

Cât despre o eventuală alăturare a PDL Bihor în această alianţă, pentru a asigura majoritatea în CJ Bihor şi în CLO, Matei spune că aceasta ar fi "ciudată". "PDL se declară un partid de opoziţie. Dacă s-ar întâmpla acest lucru ce fel de opoziţie ar face PDL-ul?", s-a întrebat Matei, fost membru în acest partid.

Mircea Matei a declarat că, dacă vor forma o alianţă, PSD, UDMR şi PDL nu vor anunţa deschis acest lucru. "Proiectul de repartizare a banilor pentru comune a fost retras din cea mai recentă şedinţă de Consiliu Judeţean. Probabil o să vedem care este noua majoritate în funcţie de banii care vor fi alocaţi primăriilor", a mai spus politicianul.