Mircea Matei, liderul Partidului Mişcarea Populară Bihor, a declarat miercuri că PNL şi PSD ar trebui să se separe şi la nivel judeţean după ce Uniunea Social Liberală s-a rupt deja la nivel naţional.

"A murit un Guvern plin de miniştri condamnaţi, urmăriţi penal, anchetaţi. Nu e de mirare, căci aşa ştie PSD să-şi găsească drumul către bani, prin hoţie şi prin furt. Să nu ne închipuim cumva că liberalii sunt nişte îngeri. Ei vor duce-n spate povara faptului că datorită lor, cel puţin în Bihor, PSD a primit atâtea funcţii în administraţia locală câte nu au avut niciodată concomitent", a spus Mircea Matei, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte ruperea USL la nivel local, Matei crede că aceasta se va face parţial: "Pe unele înţelegeri netransparente probabil că unii vor rămâne în funcţii, iar alţii nu". Liderul PMP Bihor a declarat, însă, că liberalii ar trebui să se scape de tot de PSD-işti. "Noi cerem PNL Bihor să ducă şi la nivel local această ruptură, respectiv să-şi retragă toţi oamenii din deconcentrate pentru a nu gira dezastrul guvernării USD care va urma şi, de asemenea, să procedeze la schimbările de rigoare în Consiliul Local, Primăria Oradea şi în Consiliul Judeţean. Apele trebuiesc separate", a spus Matei.

Acesta a mai precizat că orice altă alianţă cu partidele reprezentate în Consiliul Local respectiv Judeţean ar fi mai bună decât cea cu PSD. "În Consiliul Judeţean ar putea cu UDMR, iar în cel local cu UDMR sau PDL. Oricare este mai bună decât cu PSD-ul", a spus Mircea Matei.

Preşedintele "popularilor" bihoreni a mai spus că se teme de blocarea finanţării Aeroportului Oradea. "Eu le cer public să renunţe la această cârdăşie cu PSD-ul pentru că sunt responsabili de tot ce s-a întâmplat în judeţ. Aş dori ca proiectul semnat pentru Aeroportul Oradea să fie dus până la capăt, însă mă tem că această finanţare va fi blocată. În afară de acest proiect, a cărui finanţare a venit pe filieră liberală, eu nu ştiu ce grămezi de bani au venit în Bihor din 2012 încoace", a afirmat Matei.

Pe marginea aceluiaşi subiect, Mircea Matei a declarat că ruperea USL ar trebui să ducă la organizarea de alegeri anticipate. "Toată această mascaradă numită USL a dus la nişte rezultate electorale mincinoase. Dacă la nivelul judeţului Bihor n-ar fi existat USL, pe Oradea cred că un singur parlamentar şi-ar fi câştigat mandatul singur. Doamna Sonia Drăghici sigur nu era deputat, la fel cum era un alt senator de Oradea, căci domnul Bodog n-ar fi avut cum să câştige", a precizat PMP-istul.