Omul de televiziune Mircea Radu, care s-a întors pe micile ecrane cu emisiunea „Noi, românii”, la Metropola TV, a vizitat zilele trecute Oradea, iar miercuri a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj laudativ la adresa orașului și oamenilor lui. 

„În Oradea, oamenii care trec pe stradă mi-au dat senzația ciudată că știu ce fac. Că știu unde merg, către ce se îndreaptă și ce-i așteaptă acolo. Nimeni nu pare c-o lălăie, dar nici că s-ar grăbi undeva. Pentru ei timpul curge la fel, ieri, azi și mâine”, a început Mircea Radu. 

El a punctat apoi că, în orașul de pe Crișul Repede, este vorba despre „rafinament, nu fiță”. „Am întrebat un prieten vechi, orădean, unde aș putea mânca. La Corsarul, mi-a zis. Am întrebat-o și pe Mihaela Tatu - la fel. Sau la Rosecaș, a adăugat. Am fost la ambele - ospătarii zâmbesc, sugerează, știu pe de rost. Am mâncat cea mai bună pâine - dacă nu aș fi comandat înainte altceva, probabil că m-aș fi mulțumit doar s-o înmoi în ulei de măsline, să-i pun sare și să tai o roșie. Localuri de cinci stele, cu atenție la detalii. Rafinament, nu fiță. Muzică, nu hituri”, a scris fostul prezentator de știri și al emisiunii „Din dragoste”.

El a concluzionat că a vizitat „o bijuterie”: „Oradea are cumințenie și rost. E curată și nu există stridențe de niciun fel. Oradea este o bijuterie. Mai exact, este inelul ăla cu piatră nestemată purtat de regi peste mănușă”.

Mircea Radu a filmat zilele trecute în oraș pentru emisiunea sa nouă. Doctorița Carmen Pantiș, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, a distribuit o fotografie cu cei doi, spunând că i-a acordat un interviu, promovând campania „Da pentru viață!”.


(sursa foto: Facebook / Carmen Pantiș)

Noul sezon al emisiunii „Noi, românii” de la Metropola TV a debutat pe 9 martie. Paginademedia.ro a scris că, dacă primul sezon a fost filmat în mai multe ţări din Europa şi a prezentat poveştile românilor din diaspora, producţia se concentrează acum pe poveştile românilor din toate zonele ţării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!