Preşedintele FRF, Mircea Sandu, este suspectat de luare de mită de către procurorii DNA, iar şeful LPF, Dumitru Dragomir, de complicitate, cercetările fiind extinse, în acest sens, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, în care cei doi au fost deja puşi sub învinuire pentru abuz în serviciu.

Sandu şi Dragomir ar fi primit mită în 2009 de la preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu. De fapt, Dragomir a fost cel care a virat 400.000 de euro reprezentând drepturile TV ale clubului Gloria Bistriţa din conturile LPF direct într-un cont al soţiei lui Mircea Sandu, Elisabeta.

Motivarea lui Dragomir şi Sandu a fost aceea că soţia preşedintelui FRF ar fi împrumutat, anterior, clubului Gloria Bistriţa aceeaşi sumă. În acest sens, a fost întocmit un act notarial, însă nu există nicio tranzacţie bancară care să ateste că împrumutul a fost, într-adevăr, acordat.

Astfel, anchetatorii suspectează că, de fapt, Elisabeta Sandu nu i-a dat bani lui Jean Padureanu, iar viramentul efectuat de Dragomir ar reprezenta mită pentru preşedintele FRF.

Jean Pădureanu a afirmat că întreaga operaţiune a fost curată, iar suspiciunile nu îşi au rostul. "Am făcut act la notariat. Banii i-am trecut prin contabilitate. Am acte pentru tot. De primit iam primit «lichizi», din câte îmi amintesc. Apoi i-am returnat prin ordin de plată aceeaşi sumă. Mircea Sandu nu a avut nicio treabă", a spus el.