Festivalul de Folk, desfăşurat în acest sfârşit de săptămână în staţiunea Băile Felix, și-a încheiat prima seară într-o notă fermecătoare. Mircea Vintilă şi-a încântat fanii care s-au strâns pe platoul din centrul staţiunii, cu piesele care l-au făcut atât de apreciat de public.

Concertul, desfăşurat în piaţeta de lângă Ştrandul Apollo, a început după ora 22. Vintilă a urcat pe scenă însoţit doar de chitara sa în faţa unui public format din zeci de persoane de toate vârstele.

A urmat o oră de alint pentru fanii artistului. "Dama de pică", "Te du Mărie", "Pe Corso" au fost câteva dintre piesele care au încântat auditoriul. "Lăptăria lui Enache” i-a îmboldit pe unii spectatori la dans, în vreme ce "Ploaia care va veni" i-a făcut să fredoneze mai ales pe melancolici.

La un moment dat interpretul s-a ridicat de pe scaun şi a cântat şi aplaudat împreună cu publicul.

"Mielul" a fost piesa care a pus punct spectacolului, cu versuri cântate de persoane de toate vârstele.

Mai mulţi spectatori l-au aşteptat apoi pe artist să coboare de pe scenă pentru a cere un autograf sau pentru o fotografie cu el.

Cei care au trecut prin zona piaţetei din Felix nu doar că s-au putut bucura de muzică bună, ci au putut şi să guste din preparate precum plăcinte, bere artizanală, popcorn şi să participe la o tombolă.

Doritorii au putut să plece şi cu un portret-caricatură, semnat de artistul bihorean Avram Iancu. 

Prima seară zi a Festivalului de Folk, organizat de Asociaţiei Pro Lirica, Asociaţia de Promovare a Trusimului în Staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai şi Primăria Sânmartin, a mai adus pe scena din centrul staţiunii Grupul de chitară al Liceului Tehnologic Sânmartin, Adina Hodişan, Corina & George Nica, Călin Pop & Raul Silaghi, trupa Focul Viu şi Cristian Buică.

În a doua seara de festival, duminică seara, vor cânta Trupa ta, Cristina Pantea & Briana Roşu, Carmen Ifrim Săsărman, Andrei Arad & Antonio Arendaş, Florian Jianu, Cătălin Stepa, Trupa CALEnDAR, Andrei Păunescu & Company.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!