Băile Felix găzduiesc, în acest weekend, ediția a V-a a Festivalului Național de Folk, care îi va aduce pe scena locală, printre alții, pe folkiștii de legendă Mircea Vintilă și Ducu Bertzi.

Găzduit de regulă de Oradea, evenimentul s-a mutat în acest an în Băile Felix, fiind organizat printr-un parteneriat între Asociaţia Culturală Pro Lirica Oradea şi Primăria comunei Sânmartin.

„Evenimentul va avea loc în perioada 25-26 iunie, în piaţeta din apropierea Ştrandului Apollo, imediat după intrarea în staţiune. Lucrările de modernizare efectuate în zonă oferă condiţii ideale pentru spectacole, precum şi aplasarea de scaune pentru public. Accesul spectatorilor la festival va fi gratuit”, se arată într-un comunicat co-semnat de Mihaela Dindelegan, președintele Asociației Pro Lirica, și Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin.

În cele două zile de eveniment, pe scena festivalului vor urca numeroși artiști, locali și naționali. Festivalul va fi deschis de gazde, prin Grupul vocal-instrumental "Floare de lotus", de la Liceul Tehnologic Felix, sub coordonarea profesoarei Loredana Pantea. 

De asemenea, în cadrul festivalului, duminică (26 iunie), începând cu ora 11, va avea loc un eveniment special dedicat poeziei, prilej cu care îşi vor lansa cărţile poeţii Corina Nica (Braşov), Ioan Vasile Marcu (Arad), Nicu Pirtea (Ştei), Mihaela Dindelegan (Oradea) și Angelica Miara (Timiș).

Organizatorii mai anunță că, pe durata festivalului, în intervalul orar 10 - 23, vor fi deschise mai multe puncte de alimentaţie publică, precum şi standuri pentru achiziţia de suveniruri.

„În piațeta din apropierea Ștrandului Apollo, unde va avea loc evenimentul, au fost aduse peste 350 de scaune. Spectatorii vor avea la dispoziție puncte de alimentație publică de unde își vor putea achiziționa kurtos-kalacs, hamburger, hot-dog, clătite, plăcintă, înghețată, cafea, granita, bere, apă, suc, ciocolată de casă, popcorn, precum și suveniruri și produse din lavandă, respectiv suveniruri din cadrul tombolei. Pentru copii va fi montat un tobogan dublu, cu dimensiuni de 20/6 m, în zona laterală a scenei”, arată un comunicat transmis vineri de organizatori.

Aceștia au pregătit și un moment comemorativ Dan Andrei Aldea, susținut de folkistul Florin Săsărman și tânărul elev al Liceului de Arte Oradea Andrei Arad.

De asemenea, Asociaţia Culturală Pro Lirica Oradea va organiza şi în acest an o tombolă, cu peste 300 de premii.

Evenimentul va fi imortalizat de artişti fotografi ai Euro Foto Art Oradea.


Invitații festivalului:

25 iunie:

Grupul vocal-instrumental „Floare de lotus” (Sânmartin – Băile Felix)
Mihaela Simai (Oradea)
Adriana Maria Andreica (Cluj-Napoca)
Monica Mihaela Cojocaru (Arad)
Raul Silaghi (Oradea)
Corina și George Nica (Brașov)
Trupa Focul Viu (Maramureș)
Mircea Bodolan (București)
Mircea Vintilă (București)

26 iunie:

Cristina Pantea și Andrei Vesea (Sânmartin)
Raul Bochiș (Oradea)
Carmen Ifrim Săsărman (Ștei)
Andrei Arad (Oradea)
Adina Hodișan (Oradea)
Florin Paul Camen (Hunedoara)
Cătălin Stepa (Hunedoara)
Florin Săsărman (Bistrița)
Ducu Bertzi & Friends (București)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!