Prima Expoziţie a Produselor Tradiţionale şi Ecologice din Bihor şi-a deschis porţile, vineri, la Arena Antonio Alexe în prezenţa prefectului Gavrilă Ghilea, preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula, dar şi a altor oficialităţi.

Nouă bihoreni care produc alimente tradiţionale şi doi care fac produse ecologice, cu certificat de recunoaştere, şi-au expus bunătăţile pe holurile de la Antonio Alexe, iar orădenii s-au înghesuit să le vadă, să le guste şi să le cumpere.

„La deschidere a fost peste aşteptări. Lumea vine gustă şi cumpără, iar marfa trece foarte bine. Mâine (n.r sâmbătă) sunt convins că vor veni şi mai mulţi", a declarat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor.

Standurile ademenesc orădenii cu cârnaţi, şuncă şi carne de Tinca şi Oradea, cu vinuri de Sântimreu, dar şi cu pălincă de prună sau gutâi 100%. De asemenea, expozanţii au pus pe masă pâine şi alte produse de panificaţie pregătite în mod tradiţional, aduse din Salonta şi Vaşcău. Producătorii ecologici sunt reprezentaţi paste făinoase şi miere de albine.

„Fiindcă târgul este deja o reuşită, s-a hotărât să se constituie o Asociaţie a Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice în Bihor care să se ocupe de organizarea evenimentelor de acest gen pe viitor", a mai spus Hodişan.

Târgul de produse tradiţionale şi ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Asociaţia Bioterra. Sâmbătă, expozanţii vor fi prezenţi pe holurile Sălii Sporturilor între orele 9 şi 16.