Sute de orădeni s-au strâns vineri după-amiază în Parcul 1 Decembrie, în prima zi a Târgului Pălincarilor şi Festivalului Vinului, unde tarabele cu vin din Bihor, din alte zone ale ţării şi chiar din Moldova, struguri, pălincă tradiţională de prune, caise sau mere îi aşteptau cu bunătăţile pregătite. Pe aleile parcului s-au stabilit şi comercianţii de mâncăruri care şi-au ademenit clienţii cu mirosul mititeilor, frigăruilor şi cârnaţilor.

Spre seară, parcul s-a umplut de orădeni dornici să guste din bunătăţi tocmai la timp pentru a vedea spectacolele date de ansamblurile folclorice Vergelul, Tradiţii Maramureşene, Doina Oltului şi Crişana. În paralel, lângă aleile parcului au sosit şi două formaţii din Ecuador ai căror membrii îmbrăcaţi ca indienii au cântat şi au dansat.

Se simte criza!

_DSC1140.JPGChiar dacă aleile parcului au fost destul de pline, celebrul Sandu de la Pericei care şi-a adus cunoscuta deja pălincă de gutâi, pere, caise sau prune, a spus că oamenii nu mai sunt atât de atraşi de tărie, pentru că nu-i mai ţine buzunarul. "Se observă criza şi tăierile astea din salarii, clienţii sunt mai puţini ca în anii trecuţi", a zis comerciantul.

Orădenii s-au bucurat totuşi de toamnă şi s-au prezentat la petrecere, iar tinerii cu spirit de aventură au încercat şi jocurile aduse în mini parcul de distracţii.

Festivalul Vinului şi Târgul Pălincii continuă sâmbătă şi duminică cu reprezentaţii ale mai multor formaţii tradiţionale din ţară. Astfel, sâmbătă seară, începând cu ora 19, pe scena din parc vor urca ansambluri folclorice din Beiuş, Salonta, Şuncuiuş, Tilecuş, Budoi, Derna, Auşeu şi Oradea, în timp ce în ultima zi a concertelor, de la aceeaşi oră, invitaţi vor fi Ansamblul de copii Mugurelul şi ansamblurile Florile Bihorului, Arcanul, Bihorul şi Dor Transilvan.