În timp ce Primăria Municipiului Oradea și-a anunțat intenția de retragere a sprijinului financiar către clubul fanion al județului, unul dintre fotbaliștii titulari ai echipei orădene în sezonul trecut, mijlocașul Sebastian Ianc este aproape transferat în prima ligă.

Mijlocaşul Sebastian Ianc a intrat în vederile formației de primă divizie din Botoșani și începând de luni el se află în pregătiri cu formația moldavă. „Este o chestiune de timp până voi semna. M-am înțeles de principiu cu conducerea clubului FC Botoșani și urmează să semnez contractul zilele aceste. Nu știu deocamdată pe ce perioadă", a declarat Sebastian Ianc.

„Mai aveam un an contract cu FC Bihor, dar le-am prezentat oferta celor de la clubul orădean și m-au înțeles. A fost o perioadă frumoasă la FC Bihor, am început să devenim ca o familie. Sper să nu se ajungă să se întâmple ce se vehiculează, cu retragerea sprijinului de către Primărie. Ar fi păcat să se ajungă într-o situație critică cu acest club, care este de tradiție și reprezintă un brand, nu numai în fotbalul bihorean, ci și în cel românesc", a mai precizat Sebastian Ianc.

Sebastian Ianc a venit la FC Bihor, anul trecut, de la Luceafărul Felix și a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei „roș-albastre" în campionat.

Pe de altă parte, un grup de suporteri ai echipei orădene de fotbal au anunțat pentru marți dimineață, la ora 8.30 o acțiune de protest pentru ceea ce s-ar putea întâmpla la clubul de fotbal fanion al județului, încărcat de o tradiție însemnată în fotbalul românesc, prin retragerea sprijinului financiar al municipalității, desființarea. Fanii echipei orădene au anunțat pe un site de socializare că se vor întâlni la ora 8.30 la Pasajul Vulturul Negru, urmând să stabilească împreună unde și sub ce formă își vor desfășura acțiunea de protest.