Preşedintele Mişcării Populare Bihor, fostul jurnalist Daniel Meze, l-a acuzat, luni, într-o conferinţă de presă pe Cornel Popa de comportament "nedemocratic" deoarece ar sprijini ALDE în campania electorală deşi este preşedinte al PNL Bihor.

"Domnul Cornel Popa, preşedinte al PNL Bihor şi al CJ Bihor, nu vrea să se pensioneze, mai exact nu vrea să se lase pensionat de către domnul Ilie Bolojan. Mai mulţi oameni din judeţ, candidaţi pe care-i avem la primării şi membri de partid, ne spun că domnul Popa umblă prin judeţ şi face respiraţie gură la gură la ALDE, resuscitând un actor politic până acum irelevant pe scena bihoreană", a susţinut Daniel Meze, acuzându-l pe preşedintele PNL Bihor de "blat politic" cu ALDE.

"La comuna Pietroasa, domnul Popa l-a recrutat pe domnul Laza Alin de la PNL şi l-a dus la ALDE pentru a fi candidat din partea ALDE. La Drăgăneşti, tot aşa, a luat toată organizaţia PNL în frunte cu Nicoraş Călin, pe care l-a transformat din candidat PNL în candidat ALDE", a exemplificat Meze.

De asemenea, vorbind despre comuna Tinca, Daniel Meze a spus că Popa "a luat consilieri locali ai PNL în funcţie şi i-a pus să facă campanie electorală pentru ALDE. Îi cerem public domnului primar şi secretar general al PNL (Ilie Bolojan - n.r.) să-i dea afară pe acei consilieri care fac campanie electorală pentru ALDE. Nu aşa înţelegem să se facă politică. Aceste blaturi nu sunt normale pentru un sistem democratic în care trebuie să ştim ce votăm", a spus preşedintele MP Bihor.

Mai mult, acesta a afirmat că, "din informaţiile noastre culese din teren, domnul Cornel Popa se pregăteşte ca în două săptămâni să treacă alături de 10 primari în funcţie la ALDE".

Cornel Popa nu a putut fi contactat pentru a răspunde la aceste acuzaţii.

Zvonurile că preşedintele CJ Bihor s-ar muta la ALDE au apărut la scurt timp după ce viceprimarul Mircea Mălan a fost declarat pretendent din partea PNL la şefia CJ Bihor, Cornel Popa fiind tras astfel pe linie moartă. Într-o conferinţă de presă ţinută la Oradea, însă, senatorul ALDE, Varujan Vosganian, le-a negat, însă.  "Aşa cum eu m-aş fi considerat jignit dacă cineva mi-ar fi propus să plec dintr-un partid în alt partid, nici eu nu l-aş jigni pe dl. Popa. Am vorbit cu dl. Popa, dar nu la modul «Hai, Cornele, mută-te de colo-colo»", a spus Vosganian.