Într-un comunicat de presă intitulat "Mişcarea Populară dezavuează atacurile murdare şi atacul la persoană!", MP Bihor critică faptul că Ioan Mang a făcut "trimiteri depreciative" la adresa locului de naştere al actualului primar Ilie Bolojan.

"Am citit cu dezgust atacurile murdare pe care preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, le-a făcut la adresa primarului în funcţie Ilie Bolojan prin intermediul presei, respectiv al emisiunii de la TTV. Expresia: "A face din Oradea Birtin, e uşor!" care face trimiteri depreciative la satul natal al primarului Ilie Bolojan o considerăm un atac murdar. Nu dorim să fim "avocatul" domnului Ilie Bolojan, dar mâine ne putem trezi şi noi, cei de la Mişcarea Populară, cu astfel de atacuri murdare la persoană şi la viaţa privată", a precizat preşedintele MP Bihor Daniel Meze în comunicat.

Liderul filialei judeţene a partidului lui Traian Băsescu a mai spus că Bolojan poate fi criticat pe subiecte precum "gradul prea mare de fiscalitate din Oradea, nivelul prea mic al salariilor, inclusiv cele din Parcul Industrial, colectarea a peste două milioane de euro pe anul 2015 din taxele de parcare, lucru care nu este normal, situaţia CET-ului: încălzirea oraşului şi alimentarea cu apă caldă, etc".

Dar, "dincolo de toate acestea nu este corect să facem trimiteri depreciative vis a vis de originea cuiva. Domnul Bolojan nu a ales să se nască în satul Birtin, dar în schimb domnul Ioan Mang a avut de ales atunci când putea să plagieze sau nu o lucrare ştiinţifică", a adăugat Meze.

În fine, în numele MP Bihor, Meze a făcu apel "la o precampanie şi la o campanie electorală curată, fără atacuri la persoană şi fără referiri la viaţa privată". Potrivit acestuia, ceea ce trebuie să conteze sunt soluţiile, dezbaterile de idei şi problemele oamenilor.

La începutul săptămânii, preşedintele executiv al MP, Eugen Tomac, a lansat, într-o conferinţă de presă, candidaţii formaţiunii la alegerile locale din iunie, fostul jurnalist Daniel Meze fiind desemnat să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean Bihor, iar omul de afaceri Horea Vuşcan a fost preluat în partid pentru a deveni candidatul MP pentru Primăria Oradea.