Partidul Miscarea Populara a fost inregistrat oficial miercuri ca formatiune politica. Prin decizia Curtii de Apel Bucuresti de a respinge contestatiile la adresa PMP, proiectul lui Traian Basescu si al Elenei Udrea se concretizeaza si are unda verde sa candideze la alegerile europarlamentare. Oficializarea PMP are loc in contextul in care, in urma cu o zi, opt consilieri prezidential au demisionat si urmeaza sa se inscrie in formatiunea politica.

Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat miercuri in cazul apelului privind inregistrarea Partidului Miscarea Populara, admisa de Tribunalul Bucuresti pe data de 16 septembrie 2013. Tribunalul Bucuresti a admis pe 16 septembrie 2013 inregistrarea Partidului Politic 'Miscarea Populara' in registrul Partidelor Politice aflat pe langa grefa instantei. Hotararea a fost atacata cu apel de Alianta PPE-DE, Octavian Bot, Partidul Democrat Liberal si Asociatia Celor Care au Luptat in Revolutia din Decembrie 1989 'Phoenix' Constanta.

"De astazi, PMP este, oficial, partid politic si trece la o noua etapa, cea a consolidarii si dezvoltarii sale ca partid de centru-dreapta pe esichierul politic al Romaniei. Ne reafirmam acum ca fiind un altfel de partid, care isi propune o alta cultura politica ca alternativa la actuala lipsa de viziune din spatiul politic. Ii asteptam langa noi pe toti romanii de buna credinta, vrednici si cinstiti sa ni se alature in lupta noastra ca partid al clasei de mijloc, in slujba binelui comun", se arata in comunicatul Partidului Miscarea Populara.

Opt consilieri prezidentiali, printre care Daniel Funeriu, Sebastian Lazaroiu, Gabriel Berca si Adrian Radulescu, au demisionat marti din functia de consilier prezidential. Decretele de eliberare din functie au fost publicate marti pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Daniel Funeriu a declarat, pentru HotNews.ro: "Asa cum am anuntat, ma inscriu in Miscarea Populara si intentionez sa crestem partidul si sa candidez la europarlamentare".

Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca PMP urmeaza sa intre in competitia pentru Parlamentul European, printre candidatii acestuia numarandu-se Teodor Baconschi, Adrian Papahagi si Elena Basescu. Sursele citate sustin ca desi Elena Basescu nu a demisionat inca din PDL, o va face si ar putea sa candideze ca si independent insa sustinuta de PMP.

Totodata, la bursa zvonurilor se vehiculeaza ca o alta serie de parlamentari ai PDL, apropiati de Elena Udrea se vor inscrie in Miscarea Populara. De altfel, in fruntea PMP este Eugen Tomac, fost deputat PDL pe Diapora iar Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Clement Negrut, Mihaela Stoica, Valerian Vreme, si Florin Popescu sunt doar cativa din fostii pedelisti care acum sunt membrii ai formatiunii politice.