Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, după ce a terminat Ştiinţele Economice, Cristina Sabău s-a decis să încerce o carieră în cu totul alt domeniu: hair-stylingul.

Pentru că face ce-i place, a învăţat rapid secretele celor mai complicate tunsori, iar acum vrea să fure şi din tehnica stiliştilor faimoşi, asistând la un cunoscut seminar în Londra. Totul pentru a deveni o maestră.

Alegerea Cristinei

Atrasă de salariile mari pe care le aveau economiştii, Cristina a ales în urmă cu câţiva ani să facă Facultatea de Ştiinţe Economice. După ce a terminat-o, însă, s-a întors la adevărata ei pasiune, care nu prea are vreo legătură cu cifrele.

Adolescentă fiind, îi plăcea să-şi coafeze prietenele pentru diferite ocazii, iar anul trecut s-a înscris la un curs profesional de hair-styling. După ce s-a obişnuit cu foarfecele, învăţând să facă cele mai complicate tunsori şi să creeze coafuri şic, orădeanca a fost acceptată la un salon cu pretenţii.

"Am ales să fac ce-mi place, şi cred că oricine ar trebui să facă la fel", spune tânăra, fără niciun regret că diploma de facultate nu-i foloseşte la nimic. Şi, cum e întotdeauna optimistă, are convingerea că nu va trece mult şi clienţii se vor înghesui să intre pe mâna ei.

Cu zâmbetul pe buze

Cristina este plină de energie, iar vitalitatea de care dă dovadă a făcut-o să petreacă mult timp pe terenul de sport. "Preferatul meu e tenisul de câmp, iar în şcoala generală, timp de trei ani, am şi făcut tenis de performanţă. De atunci, joc doar de plăcere, cu prietenii", se confesează ea. Dacă nu poate juca tenis de câmp, atunci e bun şi cel de masă sau beach-voleiul, numai ca să se menţină în formă.

Deşi îi plac călătoriile, în special cele pe litoralurile exotice, anul acesta Cristina va renunţa la cele făcute de plăcere. Pentru a-şi începe cariera cu dreptul, vrea să se inspire din cele mai avangardiste creaţii ale marilor stilişti, care se adună la un seminar organizat la Londra, unde va merge şi ea. "Vreau să particip, chiar dacă pentru asta voi renunţa la orice alte excursii", spune ea, fără vreo părere de rău.

Ştie foarte bine că, dacă asta o ajută să-şi împlinească visul, un mic sacrificiu merită să fie făcut...


OPTIMISTA
Cristina Sabău
Vârstă: 21 ani
Ochi: verzi
Zodie: Leu
Înălţime: 1,64 m
Greutate: 48 kg
Măsuri: 87-62-80
Hobby: călătoriile, tenis