Profitând de prima ocazie de a ieşi de sub tutela părinţilor, Crina s-a mutat toamna trecută în Oradea, unde a început să studieze contabilitatea la Facultatea de Ştiinţe Economice.

N-a vrut să depindă prea mult de mama şi de tata, aşa că şi-a luat un loc de muncă la o firmă profilată pe sisteme de securitate. Pentru ea, viaţa pe cont propriu abia a început şi are de gând s-o trăiască din plin...

Pe propriile... tocuri

Anul trecut a stat, pentru Crina, sub semnul marilor schimbări. A absolvit liceul şi s-a înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune. "Iniţial am vrut să fac Filologie sau Drept, dar contabilitatea e totuşi o meserie sigură, de viitor. Mi-am ales domeniul şi vreau să mă concentrez serios pe el de aici înainte", spune bruneta.

Odată cu şcoala, nu a schimbat doar colegii şi profilul, ci şi oraşul. A părăsit casa părintească din Beiuş şi s-a mutat în Oradea, unde stă împreună cu o prietenă. "Abia am aşteptat să plec, pentru că voiam să fiu independentă. Părinţii mă sprijină mult, dar am vrut să-mi găsesc un loc de muncă", zice studenta. A şi reuşit: acum lucrează ca operator la o firmă de sisteme de securitate. "Am un program care-mi permite să mă duc şi la cursuri, iar profesorii mă înţeleg când, uneori, nu pot ajunge", spune Crina.

Carieristă şi bucătăreasă

Din cauza programului încărcat, tânăra nu are timp să se bucure pe cât ar vrea de independenţa proaspăt cucerită. Îi place să facă fotografii, pentru că are mulţi prieteni pasionaţi de acest hobby, dar la fel îi place şi să fie fotografiată. Dacă la acest capitol a rămas totuşi la nivelul de amator, când vine vorba de gătit, beiuşeanca se poate lăuda cu măiestria.

"De mică mă învârteam în jurul mamei în bucătărie. Acum ştiu să fac cam orice, în special deserturi". Cât stă în casă, Crina nu poate fără muzică. "Îmi cam terorizez vecinii, deşi nu dau muzica la maxim. Îmi place să mă relaxez ascultând piese vechi, dar şi să dansez pe house", zice ea.

În momentele de relaxare se gândeşte şi la viitor. Plănuieşte ca, pe lângă meseria de contabilă, să-şi deschidă propria afacere. Ştie că părinţii o susţin, dar spune că vrea să-şi continue drumul în carieră aşa cum îi place: ambiţioasă şi independentă.


VIAŢA LA MAXIM!
Crina Filip

Vârstă: 19 ani
Ochi: căprui
Zodie: Taur
Înălţime: 1,67 m
Greutate: 47 kg
Măsuri: 86-58-88
Hobby: gătitul, fotografia