Lumea strălucitoare din jurul catwalk-ului, cu paparazzi şi haine scumpe, este pentru majoritatea fetelor un vis îndepărtat. Înzestrată cu dimensiuni de top model şi cu trăsături exotice, orădeanca Denisa Hodişan se potriveşte, însă, perfect acestui univers. Poate şi pentru că, indiferent dacă pierde sau câştigă într-un show, se consideră învingătoare. Şi o spune şi altora!

La sfârşitul lunii octombrie, orădeanca s-a clasat pe locul doi într-un concurs de frumuseţe organizat în Cipru. Rezultatul, de altfel lăudabil, n-a satisfăcut-o pe Denisa, care, întoarsă acasă, a lăsat să se înţeleagă că, de fapt, a câştigat coroana de regină.

Fata mea este model!

Descoperită de agenţia Graziela Models în 2012, Denisa a devenit un fotomodel de succes. Fiica şefului Direcţiei Agricole Bihor, Nicolae Hodişan, are în portofoliu zeci de apariţii în reviste şi reclame, precum şi numeroase participări la concursuri de frumuseţe, naţionale şi internaţionale. "Iubesc ceea ce fac şi mă simt binecuvântată că pot să practic cea mai frumoasă meserie din lume", spunea ea într-un interviu acordat unui cotidian local acum doi ani, când se pregătea să participe la o competiţie în Turcia, pe care avea s-o şi câştige.

În vară, Denisa, care a devenit absolventă a Facultăţii de Matematică a Universităţii orădene, a fost aleasă să promoveze primul aquapark din oraş, Nymphaea, apărând în diverse reclame. Iar luna trecută a mai bifat o reuşită, reprezentând România la concursul Miss Top Model International, organizat de o agenţie de manechine din Cipru, găzduit de un hotel de lux din oraşul Kyrenia, cu participarea a 18 tinere din tot atâtea ţări.

Gokce EygiPrima de pe locul doi

După obişnuitele probe în costume de baie, rochii de seară, ţinute casual şi lenjerie, la finalul competiţiei câştigătoare a fost desemnată turcoaica Gokce Eygi (foto), pe care presa din Cipru a asemănat-o cu faimoasa braziliancă Adriana Lima, una dintre top-modelele cele mai de succes din întreaga lume. Denisa a obţinut premiul "1st Runner-Up", adică prima după câştigătoarea premiului cel mare, şi coroniţa aferentă locului al doilea.

Chiar şi numai participarea la concurs putea fi un motiv de mândrie, iar clasarea pe podium cu atât mai mult, dar pentru orădeancă n-a fost destul. La scurt timp după încheierea concursului, tânăra a pus o postare pe Facebook, alăturând şi o poză ce-o înfăţişează încoronată şi cu o panglică pe care se poate citi doar "1st Runner", pentru a le mulţumi fanilor de acasă. "Sunt foarte nerăbdătoare să aduc Coroana Top Model International în România, Oradea!", a scris ea, primind sute de like-uri şi comentarii de felicitare. Chit că aducea coroniţa locului secund...

Eroină la televiziuni

După anunţul triumfal, presa locală şi cea din Capitală n-au contenit s-o laude, prezentând-o ca fiind cea mai frumoasă din lume. "Eroul zilei: O româncă este cel mai bun model internaţional", a titrat Antena 3, "Denisa Hodişan, cel mai bun model internaţional" a scris şi Jurnal bihorean, în vreme ce Digi 24 a anunţat că "Miss Top Model International a ajuns la Oradea".

Fata, care deja deţine şi propria sa agenţie de modelling pentru copii, nu a contrazis nici una din aceste ştiri, ba chiar, mândră, le-a share-uit pe Facebook. Mai mult, invitată şi în emisiuni la Digi 24 Oradea şi la Antena 3 nu i-a corectat pe moderatori, întreţinând impresia că a fost marea câştigătoare a concursului.

Vina lăudătorilor

Şi, totuşi, un cunoscător chiar şi la nivel elementar al limbii engleze putea afla că, de fapt, orădeanca a fost a doua. Când BIHOREANUL i-a cerut lămuriri, Denisa a replicat că ea n-a făcut altceva decât să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. "Nu sunt eu responsabilă pentru ce au scris ei", zice ea, candidă. Cât despre faptul că pe Facebook chiar ea s-a prezentat câştigătoare, spune că n-a intenţionat să ascundă nimic. "Am pus şi o poză full-body, la care am scris ce am câştigat şi în care se vede şi panglica", spune Denisa.

Aşadar, doar jurnaliştii sunt vinovaţi, deoarece nu au înţeles ce înseamnă premiul pe care l-a obţinut. De ce nu i-a "luminat" ea, acceptând laude pentru un titlu pe care nu l-a căpătat, explică stângaci: "Eu n-am minţit. Am câştigat acel concurs".

Acum se declară nemulţumită că, spre deosebire de alţi colegi de breaslă, reporterul BIHOREANULUI n-a căutat-o ca s-o felicite, ci ca s-o ia la întrebări. "Dacă nu-mi place ce o să scrii, nici n-o să stau să citesc nişte aberaţii", a avertizat Denisa, adăugând că la o adică, dacă se va simţi prejudiciată, nu va ezita să apeleze inclusiv la instanţă. Fără a înţelege că, fie şi mai frumoasă decât rivala care i-a suflat titlul, tot n-ar fi trebuit să se pretindă câştigătoare. Căci nu atât mărimea coroniţei contează, ci cât de drept stă cea care o poartă...