În cadrul unui eveniment care s-a întins pe parcursul a cinci ore, acest lucru făcându-i pe câţiva invitaţi să plece mai devreme, sâmbătă seara, la restaurantul Butoiul de Aur, un juriu format din reprezentanţii mai multor firme şi companii locale au ales Miss Oradea şi Miss Bihor, concursurile fiind organizate de Leonardo, deţinătorul licenţei, şi Mike Media & Events.

După două preselecţii desfăşurate în două zile diferite, în finala Miss Oradea şi Miss Bihor au rămas 23 de concurente, care s-au întrecut pentru coroniţe dar şi pentru o mulţime de premii în bani şi în vouchere, care au totalizat circa 10.000 de euro.

Miza fiind mare, fetele s-au pregătit să impresioneze juriul, format din reprezentanţi ai sponsorilor, dar şi pe ceilalţi participanţi la eveniment. Printre aceştia s-au numărat viceprimarul Ovidiu Mureşan şi soţia, deputatul Ioan Cupşa, şeful ITM Marius Rotar şi vicepreşedintele PDL Călin Mocan.

Probele prin care au trecut finalistele au fost cele de rochii de seară, semnate Adina Junc, costume de baie, lenjerie intimă - ambele de la Charme, şi, în fine, o probă inedită pentru un concurs de Miss: cea de dans. Aici, fetele au trebuit să-şi arate mişcările în scurte segmete, pe melodii cunoscute.

Evenimentul a durat atât de mult şi din cauza numeroaselor momente artistice, aduse de invitaţi locali dar şi din Capitală. Show au făcut interpreta Chantal şi saxofonistul Lori Sax, dar şi animatoarele acestora, care, la miezul nopţii, au pus de un moment lasciv în care s-au dezbrăcat reciproc rămânând aproape cu sânii goi.

După deliberări, juraţii au decis ca titlul de Miss Oradea, şi implicit cei 500 de euro, să-l ia Rebeca Benţe, o ospătară în vârstă de 19 ani. Coroniţa de Miss Bihor i-a revenit Sânzianei Morar, manechin la MM Models şi studentă în anul 2 la Pedagogie, şi ea fiind premiată tot cu 500 de euro. De altfel Sânziana, o fostă apariţie la rubrica Miss Bihoreanul, a fost aleasă şi pentru titlul de Miss Cartierul Prima, primind aşadar alţi 500 de euro şi vouchere în valoare totală de 300 de euro pentru diferite servicii în cartierul Prima.

Miss Gym Palace (500 euro) a fost desemnată Carmen Olah, Miss Club 5 (500 euro) Petra Boantă, de la MM Models, iar Miss Club 7 (500 euro) este Simina Teuşdea, tot de la MM Models. Pe lângă că a oferit vouchere tuturor concurentelor, Leonardo a avut a oferit şi un titlu de Miss. Câştigătoarea, Andreea Ungur, manechin la MM Models, a primit 250 de euro cash şi 250 de euro vouchere valabile în magazinele retailerului de încălţăminte. Miss Sexy Lady (250 euro cash, 250 vouchere) a fost aleasă Andra Veselie, iar Miss High Heels (150 euro cash, 150 euro vouchere) a devenit Patricia Dumitru.