O fată frumoasă, de numai 15 ani, cu ochi mari şi albaştri, a cucerit cu inocenţa ei juriul Elite Model Look din România, care a trimis-o să reprezinte ţara în finala mondială din Shanghai.

Aşa a ajuns Maria Gherle, o adolescentă din Ştei, într-o lume total diferită de cea pe care o cunoscuse până atunci. Sedusă de ea, Maria vrea acum o carieră pe marile podiumuri ale lumii, iar agenţiile cred că o va şi avea.

Din Ştei... în Shanghai  

S-a întâmplat ca-n filme. Unul dintre cei cinci fraţi ai săi i-a povestit Mariei despre preselecţia pentru concursul Elite Model Look România de la Oradea şi fata s-a înscris cu câteva ore înainte ca juriul să se retragă. "Chiar am fost norocoasă", spune frumoasa, care s-a trezit trimisă imediat în finala de la Bucureşti.

Odată ajunsă acolo, şteianca a învăţat să defileze pe pasarelă şi a participat la primul ei shooting foto profesionist. La finalul lunii septembrie, a câştigat din nou: a fost aleasă să reprezinte România în finala mondială Elite Model Look din Shanghai. "Când mi-am auzit numele am lăcrimat şi tremuram toată. Mă gândeam că probabil a fost o greşeală", îşi aminteşte adolescenta.

La puţin timp după, Maria se îmbarca în avion şi pleca în prima ei ieşire din ţară. În China a concurat cu reprezentantele a 70 de ţări din toată lumea, dar nu s-a lăsat intimidată de ele.

În jurul lumii

Pe 10 octombrie, în Shanghai, la finalul unei seri pline de emoţii, Maria, elevă în clasa a X-a la Liceul Unirea din Ştei, obţinea locul al 16-lea într-unul din cele mai prestigioase concursuri de frumuseţe. "Chiar dacă nu am fost printre primele, tot nu-mi vine să cred că am ajuns aşa de departe", spune fata.

Maria are un contract cu Face 2 Face Models şi Elite Models, iar călătoriile şi prezentările abia acum încep. "Vreau o carieră ca model şi sper să fiu plăcută de cât mai multe agenţii", plănuieşte şteianca.

Însă, chiar dacă a ajuns acolo unde poate niciuna din concitadinele ei nu visează, Maria spune că vrea să fie privită de prieteni la fel ca înainte. Ca o fată modestă, veselă şi optimistă. Asta pentru că deşi a ajuns peste noapte pe podiumurile internaţionale, spune că succesul nu o va schimba. Vrea doar să se bucure de el... 


INOCENTA
Maria Gherle
Vârstă: 15 ani
Ochi: albaştri
Zodie: Scorpion
Înălţime: 1,80 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 82-61-90
Hobby: shopping, modeling