La 17 ani, Alina şi-a facut planuri de mare viitor. Ambiţioasă şi cu spirit autodidact, adolescenta încearcă să prindă tot ce este mai bun de la cei din jur şi are convingerea că tenacitatea o va ajuta să-şi vadă visul împlinit: acela de a avea propria afacere în domeniul turismului.

Spirit autodidact

Deşi abia ce a terminat clasa a X-a, Alina spune că acum îşi "joacă" viitorul, fiindcă trece prin perioada cu cele mai mari şi importante acumulări. "Tot timpul mă uit în jur şi încerc să copiez ce este mai bun la oameni, de la reacţii până la atitudini", spune tânăra.

Susţine că este o fire sociabilă şi sensibilă, dar dacă cineva o calcă pe coadă acela nu rămâne fără răspuns. "Sunt prietenoasă, dar când cineva mă deranjează va afla cu siguranţă că pot fi şi altfel, nu menajez pe nimeni", recunoaşte Alina. Rămâne, însă, optimistă şi crede că nicio zi nu are voie să treacă fără măcar un zâmbet. "Îmi place să râd, viaţa e frumoasă şi trebuie trăită", este crezul ei. E şi o persoană credincioasă, motivând simplu de ce: "El mă ajută tot timpul, iar pentru asta nu uit să-I mulţumesc".

Călătoare

Elevă la o clasă cu profilul turism, Alina recunoaşte că a ales această secţie deoarece iniţial crezuse că aşa va avea parte de multe călătorii şi excursii în timpul liceului. Abia după doi ani a realizat pe deplin şansele pe care le avea în faţă datorită specializării pentru care a optat. "Mă bucur de alegerea făcută pentru că mă ajută mult, şi învăţ despre toate activităţile unui hotel, unui restaurant sau ale unei agenţii de turism". Adică exact ce doreşte, fiindcă, spune ea "înainte să împlinesc 30 de ani vreau să am propria mea agenţie de turism".

Să-şi transforme, adică, pasiunea de a călători într-un business, care să-i aducă şi bani, şi bucuria că va putea vedea lumea, odată cu clienţii ei...


SCORPIOANA
Alina Mărcuş
Vârstă: 17 ani
Ochi: căprui
Zodie: Scorpion
Înălţime: 1,65 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 87-60-88
Hobby: călătoriile şi muzica