Pasionată de desenul tehnic, Laura Sipos şi-a ales o specializare de care fetele nu prea sunt seduse: autovehicule rutiere.

Ambiţia i-a fost răsplătită deoarece, la doar câteva luni după absolvire, a obţinut un job la o firmă de proiectare mecanică din Oradea. Acum şi-a propus să acumuleze experienţă, căci visează la proiectarea unui automobil.

Miss de ocazie

Încă de la 14 ani, Laura a început să apară în reclame, prezentări de modă şi pictoriale. "Am început cu împărţitul fluturaşilor, nu mi-a fost ruşine", recunoaşte ea.

În scurt timp a fost căutată să participe la concursuri de miss în ţară, dar şi în Ungaria. Nu a vrut însă să continue cu modelingul, pentru că era doar un hobby. "Am avut multe oferte de la agenţii, dar nu am acceptat niciuna pentru că eu făceam modeling doar ca hobby şi ca să mă întreţin pe perioada facultăţii", povesteşte tânăra.

Şi adevărul e că, între timp, Laura se concentra pe studiu la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică din Oradea, specializarea Autovehicule Rutiere, unde era considerată o raritate. "Am fost singura fată de la mine din an, pentru că fetele nu prea aleg un asemenea profil".

Doamna inginer

Laura şi-a ales specializarea pentru că încă din liceu o pasiona desenul tehnic pe calculator, iar munca nu a întârziat să-i fie răsplătită. A luat licenţa cu nota 10, ceea ce a ajutat-o să obţină un post la o firmă de proiectare în domeniu. "Lucrez ca proiectant inginer mecanic. Concret, fac proiecte în 2D şi 3D pentru aparatele-suport pe care sunt fixate caroseriile pe bandă, atunci când se lucrează la o maşină", povesteşte ea. Îi place mult ce face şi, ca orice inginer auto cu ambiţii, îşi doreşte să lucreze la proiectarea de maşini.

În viaţa personală e deja împlinită, căci în urmă cu doi ani s-a căsătorit cu iubitul ei, lucru despre care spune că, din fericire, nu a schimbat-o deloc. "În afară de statut nu s-a schimbat nimic. Eram genul de fată care spunea că vrea întâi carieră şi apoi căsătorie abia la 30 de ani. Am învăţat că lucrurile nu se întâmplă când şi cum le-ai plănuit, ci atunci când simţi că aşa e bine", povesteşte ea.

Laura e hotărâtă să nu-şi facă planuri nici de acum înainte, căci la cum i-a mers până acum poate avea încredere în destin. Doar îi surâde întruna...


FATA CU SCHIŢELE
Laura Sipos
Vârstă: 23 ani
Ochi: căprui
Zodie: Berbec
Înălţime: 1,71 m
Greutate: 50 kg
Măsuri: 84-60-90
Hobby: filmele, dansul