Mită de 50.000 lei: Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a fost arestat preventiv


Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca preşedintele CJ Buzău să fie arestat preventiv. Alături de el, a fost arestat şi finul acestuia Florin Colgiu, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită, respectiv de complicitate la luare de mită.

Marian Bîgiu ar fi urmat să primească 50 de mii de lei mită ascunşi într-o cutie de whisky. Totul prin intermediari care au fost interceptaţi de procurorii anticorupţie discutând despre mita care urma să ajungă la Bîgiu sub forma unui cadou venit din partea Moş Nicolae, scrie digi24.ro.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristinel Bîgiu este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, în timp ce finul său este acuzat că ar fi primit o parte din bani pentru şeful CJ Buzău.

Timp de un an a fost filat Marian Bâgiu de procurorii anticorupţie. Anchetatorii aveau informaţii care arătau că şeful judeţului din Buzău condiţiona atribuirea unui contract către o firmă privată în schimbul a peste 200 de mii de lei.

Înainte de Crăciunul trecut, spun procurorii, Marian Bîgiu ar fi primit o primă tranşă din bani - 70 de mii de lei. Filajul a continuat până ieri când Marian Bîgiu aştepta să primească a doua tranşă de bani prin intermediul finului său, consilier judeţean, din partea unui alt angajat.