Un inspector şcolar şi doi profesori corectori din judeţul Brăila au fost reţinuţi, iar o altă persoană va fi cercetată sub control judiciar, într-un caz de luare şi dare de mită în scopul promovării examenului de bacalaureat a unui candidat.

Potrivit Digi 24, procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al DNA au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a Manuelei Danielescu, inspector şcolar la specializarea matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, pentru trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită, a lui Valentin Florin Damian, profesor corector la Colegiul Tehnic "Panait Istrati" din Brăila, la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, pentru luare de mită şi a profesorului corector la acelaşi colegiu, Daniela Hareţ, tot pentru luare de mită, informează DNA.

În 28 august 2014, Hareţ şi Damian, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, având ajutorul Mirelei Diaconescu, inspector şcolar în cadrul ISJ Brăila, au solicitat şi au primit de la Iulian Văsii 2.500 lei, pe care cei doi au împărţit-o.

Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât la teza scrisă susţinută la matematică Văsii, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merita şi, implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat, arată DNA.

Daniela Hareţ, Valentin Damian şi Manuela Danielescu vor fi prezentanţi, joi, Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.