Cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată luni de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi mituit doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Incidentul a avut loc anul acesta, pe 15 februarie. 

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosar au fost trimiși în judecată şi cei doi agenţi implicaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare mită, şi alte două persoane, una pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită (Lidia Buble) şi cealaltă pentru instigare la dare de mită.

Incidentul ar fi avut loc pe 15 februarie, între orele 2.32 – 03.11, când doi poliţişti, în timp ce se aflau în tură pe raza municipiului Bucureşti, ar fi pretins şi primit mită, în valoare de 900 lei, de la cântăreaţă, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.  

"Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ", a mai transmis DIICOT.  

Anchetatorii mai susţin că în aceeaşi dimineaţă de 15 februarie, în intervalul orar 2.55 – 3.01, un alt inculpat ar fi instigat-o pe Lidia Buble să ofere diverse sume de bani, cuprinse între 300 de lei şi 200 de euro, cu titlu de mită, către poliţişti.

Deşi comunicatul nu publică numele celor implicaţi în dosar, Hotnews.ro scrie - citând date de pe portalul instanţei de judecată - că este vorba, în total, de fapt, de 5 persoane: Lidia Buble, Laurenţiu Cristian Ciupercă, Marius Constantin Miulescu, Elena Danila Reznicsek şi Dragos Ştefan Presură.

Sursa citată mai notează că competenţa DIICOT în acest dosar a fost atrasă de faptul că unul dintre inculpaţi era vizat de o anchetă privind trafic de droguri.