PSD va organiza, sâmbătă seară, de la ora 20, un miting pentru "protejarea justiţiei". Anunţul a fost făcut luni de Liviu Dragnea, care a spus că va aduna sute de mii de oameni la manifestarea din Piaţa Victoriei.

“Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior”, a declarat Liviu Dragnea, citat de stirileprotv.ro.

Întrebat ce instituţii se află sub teroare şi cine sunt cei care fac abuzuri, Dragnea a răspuns că le va nominaliza la miting. “Ne interesează să protejăm justiţia şi pe cei care o înfăptuiesc”, a precizat şeful PSD.

Organizațiile PSD București au anunțat în cadrul ședinței CEX că se bazează pe prezența a 15.000 - 20.000 de oameni în timp ce flialele din țară și-au arătat disponibilitatea pentru a suporta transportul către București a 2 000 până la 15 000  de persoane.

"Organizațiile din nordul și vestul țării vor aduce la București între 2.000-3.000 de oameni în timp ce filialele din sudul și centrul țării între 10-15.000 de persoane", au explicat sursele citate. În total, a spus Dragnea, la miting vor fi "sute de mii de oameni".