Câteva sute de angajaţi ai Primăriei Craiova, dar şi membri şi simpatizanţi ai PDL au organizat, miercuri seară, o manifestaţie de susţinere a primarului Solomon şi de protest faţă de arestarea preventivă a acestuia, în faţa sediului municipalităţii, de unde au plecat apoi spre Piaţa Prefecturii. Manifestanţii au scandat "Solomon, acasă" şi au afişat un banner pe care scrie "Antonie Solomon, primarul din inimile noastre".

Din cauza protestului, circulaţia rutieră a fost îngreunată în centrul oraşului, formându-se o coloană de maşini care s-a întins pe câteva sute de metri.

banner.jpgDe asemenea, craiovenii care au ajuns joi la Primărie au fost întâmpinaţi de angajaţii Primăriei Craiova cu mesaje de susţinere pentru primar, ei lipind foi pe care este înscris mesajul "Antonie Solomon - primarul din inimile noastre".

"Am văzut la televizor ceea ce s-a întâmplat cu primarul nostru. L-au scos în cătuşe şi l-au băgat în duba Poliţiei ca pe un infractor. Nu credem în aceste acuzaţii şi îl susţinem necondiţionat pe primarul nostru", a declarat o angajată a Biroului de Registratură.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Solomon a atacat decizia cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, cel mai probabil vineri.