O orădeancă a simţit pe propria-i piele că în traficul din Oradea sunt şi mitocani periculoşi.

Luni dimineaţă, mergând spre serviciu, la volanul maşinii sale, femeia a îndrăznit să-l atenţioneze cu farurile pe un şofer din faţa sa. "Eram pe Calea Borşului, pe banda a doua, şi pentru că mergea mai încet, l-am "bliţuit". Mi-a făcut ceva semn, am bănuit că vrea să o ia la stânga, aşa că l-am ocolit eu prin dreapta, pe banda întâi, iar apoi m-am băgat în faţa lui", a povestit şoferiţa pentru BIHOREANUL.

Gestul ei l-a enervat la culme pe şoferul cu pricina. "M-a claxonat lung, am văzut în oglinda retrovizoare că gesticulează, nervos", a spus femeia.

Mai mult decât atât, bărbatul a urmărit-o pe străzile Oradiei. "S-a ţinut după mine, eu mergând spre Parcul Industrial. Pe o stradă din parc, s-a băgat în faţa mea şi a oprit. S-a dat jos din maşină şi a venit spre mine, dar de teamă că mă va lovi, l-am ocolit şi am plecat", mai spune şoferiţa.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camera de bord montată pe maşina orădencei, în imagini văzându-se clar cum bărbatul frânează brusc în faţa ei şi apoi, foarte nervos, se dă jos din autoturismul marca Toyota. Maşina de culore albă şi cu numere de Bucureşti (B 216 TRC), are inscripţionat numele unei companii care vinde ţigări electronice, IQ OS, semn că, probabil, şoferul este un agent de vânzări al acestei firme.  

Ce n-a mai surprins camera de bord de pe maşina femeii este că, după ce l-a ocolit pe şoferul de Toyota şi a plecat spre compania la care lucrează, orădeanca a fost urmărită în continuare de acesta! "Norocul meu este că la companie avem parcare privată, cu barieră, şi nu a mai putut intra. Probabil că m-ar fi bătut, dacă mă prindea. Oricum, acum mă tem, pentru că ştie ce maşină am şi unde lucrez", a mărturisit orădeanca pentru BIHOREANUL.

Femeia a reclamat incidentul la Poliţie, dar nu se aşteaptă la rezultate concrete. "Mi-au spus poliţiştii că, din moment ce nu sunt lovite maşinile şi nici eu nu am păţit nimic, mare lucru nu pot să-i facă. Probabil că trebuia să aştept să mă lovească sau să intru eu cu maşina în el, ca să fie un incident important pentru Poliţie", a spus ea.

UPDATE: 

IQ OS reacționează și promite măsuri

Compania IQ OS, a cărei nume este inscripționat pe mașina bărbatului agresiv, a transmis BIHOREANULUI un punct de vedere vizavi de acest incident, reprezentații firmei precizând că au urmărit cu ”consternare” imaginile.

Vreau să vă asigur că tratăm cu maximă seriozitate acest caz, care ilustrează o atitudine cu care niciunii dintre noi nu ar dori să se întâlnească în trafic. Nu încurajăm comportamente de felul celui pe care l-am văzut în înregistrarea video din articol și facem tot ceea ce este posibil ca să le prevenim. Toți șoferii noștri urmează cursuri de conducere defensivă, iar cultura pe care o promovăm în cadrul Philip Morris nu încurajează agresivitatea de niciun fel, nici în trafic, nici oriunde altundeva”, a transmis, în numele companiei, Dragoș Bucurenci. 

Acesta a mai transmis că mașina din înregistrarea video este folosită de compania Interbrands Marketing & Distribution, partenerul IQ OS pentru servicii logistice. ”Autoturismul este încredințat spre utilizare unui angajat al acestei companii. I-am reamintit partenerului nostru standardele de comportament pe care trebuie să le ceară din partea angajaților și i-am cerut să investigheze situația și să dispună acele măsuri permise de lege. Vom reitera angajaților și partenerilor contractuali care desfășoară activități legate de distribuția produselor Philip Morris solicitarea ca în exercitarea atribuțiilor de serviciu să dea dovadă de un comportament public exemplar din punct de vedere al acțiunilor, cuvintelor și moralității”, a mai transmis Bucurenci.

În final, acesta a promis că IQ OS nu va trece cu vederea această situație și va face tot posibilul pentru a descuraja comportamente similare din partea altor angajați sau colaboratori.