Mitropolia Olteniei este cercetată de Poliția Craiova pentru furt de curent.

Potrivit Digi 24, compania de distribuire a energiei electrice CEZ a făcut la începutul săptămânii, în urma unor reclamații, verificări la rețeaua care alimentează imobilele de pe strada Mitropolit Firmilian din centrul Craiovei.

În urma controalelor, electricienii au descoperit un imobil aparținând Mitropoliei Olteniei, care își are sediul în centrul municipiului, ca fiind racordat fără acte.

Reprezentanții firmei au reclamat situația la Secția 1 de Poliție Craiova, care a deschis dosar penal pe numele instituției pentru branșarea fără acte la rețeaua de energie electrică, scrie Digi24.ro. 

Polițiștii au demarat cercetări pentru identificarea autorilor furtului de energie electrică și fac verificări la mai multe imobile aparținând mitropoliei pentru a vedea dacă mai există și alte nereguli.

Surse apropiate anchetei au declarat unei publicații locale Jurnalul Olteniei că mitropolia avea racordat la rețea, cu acte în regulă, o parte din imobilul din strada Mitropolit Firmilian, dar că aici au fost descoperite în urma verificărilor două branșamente ilegale, cel mai probabil mai vechi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!