O imagine tristă și în același timp revoltătoare a fost surprinsă de un tour operator într-un autobuz care tocmai dusese elevi de școală primară într-o excursie de o zi în zona Bucovinei.

La finalul excursiei, pe podeaua autobuzului era plin ochi de gunoaie aruncate cu insolență de elevi. De la flacoane goale de apă sau suc la ambalaje de dulciuri și alte snack-uri, toate au fost lăsate fără jenă tocmai în mijlocul de transport rezervat special pentru această excursie.

Potrivit Ziare.com, tour operatorul a publicat o fotografie cu dezastrul lăsat în urmă de copii de clasele I-IV tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra comportamentului nepotrivit al acestora. "Ăsta este comportamentul copiilor și părinților din ziua de astăzi", a spus bărbatul. 

Agentul de turism a mai afirmat că nu e prima oară când întâlnește astfel de situații, în special la excursii cu clase primare. Deși li se cere să strângă în urma lor, cei mici rămân indiferenți, iar sarcina de a aduna munții de gunoaie îi revine, până la urmă, șoferului.

"Mai sunt și copii educați", adaugă tour operatorul, însă procentul acestora este prea mic. Întrebat despre reacția părinților în aceste situații, acesta a răspuns: „Dau replici de genul "Domnule, am plătit pentru asta!"”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!