Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. Daniela Petrişor, a anunţat, vineri, că SAJ Bihor a fost dotată cu o auto-sanitară de tip C, adică dotată cu toate aparatele necesare intervenţiilor de urgenţă majoră.

"Ieri (n.r. joi) am primit de la Ministerul Sănătăţii o ambulanţă nouă, extrem de utilă pentru rezolvarea cazurilor de urgenţă majoră. Este dotată cu un defibrilator performant, cu ventilator, precum şi trusă de resuscitare nou-născuţi, copii şi adulţi", a declarat Petrişor.

"Practic, este o secţie de reanimare pe roţi", a completat Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Pîrcioagă a mai spus că valoarea auto-sanitarei se ridică la 100.000 de euro.

"Maşina e primită prin programul de dotare a Serviciilor Judeţene de Ambulanţă iniţiat de Ministerul Sănătăţii în 2007. Dacă s-ar respecta acest program, ar trebui să mai primim două ambulanţe de tip C, 14 de tip B şi 7 de tip A, destinate transportului inter-clinic", a mai spus managerul SAJ Bihor.

SAJ Bihor a mai primit, în cadrul aceluiaşi proiect, 13 defibrilatoare pentru dotarea maşinilor de tip A. "Avem nevoie de defibrilatoare în maşinile de transport inter-clinic, pentru că se poate întâmpla orice", a explicat Petrişor.

Din 2007 şi până în prezent, SAJ Bihor a fost dotat de Ministerul Sănătăţii cu 5 auto-speciale de tip C, opt pentru consultaţii la domiciliu, 12 de tip A şi 22 de tip B.