Ramona Cîciu, tânăra care a stat în comă timp de patru zile, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a murit sâmbătă seară. Starea ei se agravase din cauza complicaţiilor leziunilor cerebrale, a declarat medicul Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ea a ajuns la SUUB şi internată la Terapie Intensivă marţi, după ce i s-a făcut rău în timp ce era la servici. Încă de la început, medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire, pentru că aceasta şi-a pierdut cunoştinţa la serviciu, a rămas în această stare mai mult de cinci minute şi a intrat în comă profundă.

Ramona Cîciu a fost menţinută în viaţă doar de aparatele medicale. Medicii i-au descoperit un edem cerebral foarte mare şi o iregularitate în funcţionarea inimii. Deşi a fost operată, starea ei s-a agravat.

Femeia era căsătorită şi avea doi copii, gemeni. Familia ei susţine acum că de vină pentru moartea tinerei sunt epuizarea şi stresul de la locul de muncă. În ultimul timp muncea foarte mult la schimbarea unui limbaj de programare cerut la serviciu şi era foarte stresată. Soţul acesteia a spus că uneori, tânăra lucra şi acasă pentru a-şi finaliza proiectele la timp.

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei, urmând să se stabilească împrejurările în care aceasta a ajuns în stare gravă la spital, direct de la serviciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, cauza şocului suferit de femeie nu a putut fi deocamdată stabilită. "Nu avem niciun rezultat care să indice faptul că suferinţa i-a fost cauzată de surmenaj, însă mai aşteptăm şi alte rezultate de laborator", a precizat Bogdan Popescu.

Tânăra lucra ca programator la o firmă de colectare a datelor, Ipsos Interactive Services România, din 2002 şi ultima oară a fost supusă unui control de medicina muncii în luna decembrie a anului trecut, în urma căruia a obţinut rezultatul "apt".

Angajatorul susţine că programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o oră pauză de prânz, iar în perioada ianuarie - martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore şi 30 de minute.