O echipă a transportat marţi noaptea un rinichi colectat de la Spitalul Judeţean din Oradea către Cluj, unde a fost transplantat lui Dan Pârvu, compozitorul care a scris muzica de pe coloana sonoră a filmului românesc "Lumea văzută de Ion B.", premiat anul acesta cu Emmy.

Operaţia a fost un succes şi datorită faptului că donatorul şi pacientul au fost compatibili 100%, aproape ca şi cum ar fi fost aceeaşi persoană. "E un lucru care se întâmplă o dată la 16.000.000 de cazuri", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Presa centrală a relatat despre operaţia care i-a dat lui Dan Pârvu şansa la o viaţă normală. Acesta avea nevoie de intervenţia chururgicală deoarece rinichiul primit de la mama sa în urmă cu 12 ani nu mai funcţiona şi fără acest transplant ar fi avut nevoie de dializă.

Ceea ce nu s-a scris însă este faptul că organul care l-a salvat provine de la o femeie în vârstă de doar 45 de ani din Oradea, declarată în moarte cerebrală marţi noaptea, în urma unei puternice hemoragii cerebrale. "Soţul ei a semnat imediat şi a fost de acord ca organele ei să fie donate. Cei doi rinichi au fost trimişi către doi pacienţi la Cluj, iar ficatul la Bucureşti", a mai spus Carmen Pantiş.

Aflaţi mai multe amănunte despre această poveste, în ediţia tipărită a BIHOREANULUI, de luni!