Fiindcă a furnizat bâlbe în loc de explicaţii atunci când a fost întrebat ce-a păzit în timp ce orădenilor le pica nasul din cauza putorii împrăştiate de ferma din Ioşia a lui Iosif Pazuric, şeful Gărzii de Mediu, Călin Mocan, a căzut în dizgraţia presei locale. Mai puţin a colegilor de la Antena 1 Oradea, unde domnul comisar-şef de mediu moderează de aproape două luni o "emisiune de educaţie ecologică" numită Eco Viitor.

Mocan însuşi a confirmat că emisiunea este sponsorizată de agenţia de publicitate a soţiei, "doar e soţia mea", lăudându-se astfel că lucrează pe gratis, doar din pasiune. Nu cumva să creadă lumea că o face fiindcă, de fapt, e ahtiat de publicitate!

Problema e, că funcţionar public fiind, Mocan n-are voie să fie moderator TV sau radio, conform Deciziei 40/2004 a CNA, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a mai pronunţat o dată pe tema asta, când un alt fan PDL, Sorin Borza, consilierul fostului primar Petru Filip, o făcea pe moderatorul la TVS. Se vede însă că portocaliii, chiar şi când se dau verzi, au memoria scurtă...