Piața Unirii din Oradea se va transforma, marți seară, într-un podium fastuos, cu prilejul evenimentului „Atipic Beauty Oradea 2022 by Magda Coman”. Magda Coman este un fotomodel de succes, imobilizată într-un scaun cu rotile din cauza unui accident rutier.

Pentru a demonstra că frumusețea este o atitudine, nu o stare fizică, 12 modele de viață, în fotoliu rulant, vor defila, începând cu ora 19, alături de personalități locale. Scopul evenimentului stă în speranța de a schimba ideile preconcepute și de a arăta societății că verticalitatea, puterea și calitatea unui om nu depind de modul său de a se deplasa, transmit organizatorii.

„Atipic Beauty este o pledoarie despre oameni cu motivații puternice, curaj, ambiție, solidaritate și conștientizare. Este un eveniment prin care vrem să vă îndemnăm să priviți omul, nu dizabilitatea sau defectele sale, pentru că în spatele unor aparențe se pot ascunde calități minunate. Totodată, evenimentul este despre neșansa unor oameni care au ajuns, din diverse motive și provocări ale vieții, să depindă de un fotoliu rulant. Cu toate astea, acești oameni au reușit să doboare munți de provocări și obstacole, iar astăzi au multiple realizări și sunt o inspirație pentru cei din jur”, se arată într-un comunicat al inițiatorilor.

Accesul, liber pentru oricine

Evenimentul, organizat de Asociaţia Open Your Heart, în parteneriat cu Primăria Oradea, este la a 30-a ediție. Invitați speciali vor fi Mihai Neșu și 12 copii în scaun rulant, beneficiari ai programelor de recuperare oferite de Fundația Mihai Neșu.

Mihaela Tatu va fi gazda evenimentului, iar atmosfera va fi completată cu momente muzicale susținute de Ovidiu Lazăr și Monica Anghel. De asemenea, va fi prezent Mihai Tomescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Ținutele modelelor și ale personalităților locale care vor urca pe scenă poartă semnătura designerilor Raluca Mihălceanu, Francess by Ștefania Pătcaș, Dana Panciu, Rebeca Cotrău, Antoanelle by Camelia Roatiș, Oana Pădure, Diana Bartolf, Fya by Ramona Jofneac, Mashenka by Diana Barbur, Oanaid by Oana Hăbășescu, Rozalia Bot, Răzvan Achim și Torres Cerimonia.

Accesul la această prezentare de modă și de frumusețe atipică este liber pentru orice curios, începând cu ora 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!