Elevii de la Grupul Şcolar "Andrei Şaguna" vor învăţa în următorul an şcolar, chiar dacă nu de la început, într-o unitate de învăţământ modernă. Modernizarea şcolii, atât execuţia de lucrări, cât şi dotările aferente, este deja finalizată în proporţie de peste 50%.

Lucrările presupun reabilitarea a 1.027 metri pătraţi de suprafaţă construită, aferentă a două corpuri de clădire, a halei din strada Constantin Brâncoveanu nr. 12 şi îmbunătăţirea dotării a cinci ateliere şi a nouă laboratoare prin achiziţia de echipamente moderne.

Printre altele, aici cei 1.412 elevi ai colegiului vor putea face practică în domeniile mecanică auto, electrotehnică, electronică, prelucrări prin aşchiere şi tâmplărie. Investiţia va permite inclusiv perfecţionarea angajaţilor societăţilor din parcul industrial în ateliere cu dotări performante.

Lucrările demarate pe 2 mai 2011 vor fi finalizate pe 25 noiembrie. Investiţia se ridică la 5,9 milioane lei, sumă din care 262.088 lei o reprezintă contribuţia municipalităţii orădene. În urma unei licitaţii cu nu mai puţin de 13 ofertanţi, lucrările au fost adjudecate de firma Abed Nego, constructorul "piramidei" din curtea interioară a Primăriei.