Primăria a anunţat, vineri, că a scos la licitaţie proiectul de modernizare a Pieţei Tineretului din Velenţa, aprobat în cadrul primei sesiuni de bugetare participativă desfăşurată, în 2018, în Oradea. Investiţia se ridică la circa 2,2 milioane lei, fără TVA.

Potrivit comunicatului municipalităţii, anunţul de participare la licitaţie a fost publicat pe 10 august. Data limită de depunere a ofertelor este 16 septembrie, ora 15.

"Deşi o parte dintre aleile pietonale sunt asfaltate, acestea nu asigură o legătură continuă. În ceea ce priveşte spaţiile verzi, acestea deţin suprafeţe plantate în cea mai mare parte cu arbori bătrâni, iar gardurile vii sunt neîntreţinute şi discontinue", precizează reprezentanţii Primăriei. 

Proiectul de modernizare presupune asigurarea unui acces facil spre toate direcţiile. "Astfel, cele 3 tronsoane de străzi care mărginesc parcul din jurul bisericii vor fi modernizate şi vor avea câte o bandă de circulaţie în ambele sensuri. Accesul la locurile de parcare din faţa bisericii se va face pe o alee cu un singur sens de circulaţie înspre str. C.D. Gherea", se arată în informare. 

De asemenea, în zona adiacentă bisericii romano-catolice se va reabilita parcul, respectiv spaţiul verde cu plante perene, arbori şi arbuşti, foioase şi gard viu din conifere.

În plus, vor fi amenajate alei pietonale, locuri de recreere, locuri de joacă şi de fitness. Iluminatul public al parcului se va realiza cu corpuri de iluminat tip LED.

Parcul nu va fi împrejmuit pe contur şi va fi dotat cu o fântână cu apă potabilă racordată la reţeaua stradală urbană. Totodată, se vor monta coşuri de gunoi şi mese cu bănci.