Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, prima remaniere a Guvernului pe care îl conduce. Primul plecat a fost ministrul Transporturilor, Dan Costescu, chiar înainte cu câteva minute înainte ca Cioloş să anunţe miniştri remaniaţi.

"După o perioadă de construcţie, Guvernul intră într-o etapă nouă, de livrare a rezultatelor. Am ieşit cu mai multe proiecte pregătite în ultimele luni. Sunt multe dosare pe care am avansat bine şi lucrurile au avasansa, sunt şi domenii unde doresc să dau un impuls.  Am decis să operez unele schimbări în Guvern. Patru de data aceasta. Nu înseamnă că în perioada următoare nu voi lua şi alte decizii. Vreau să le mulţumesc domnilor Adrian Curaj (Ministerul Educaţiei nr), Dan Costescu (Ministerul Transporturilor), Marius Bostan (Ministerul Comunicaţiilor) şi Dan Stoenescu (fost ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni)", a anunţat Cioloş, potrivit Digi24.ro.

Acesta a anunţat şi înlocuitorii celor plecaţi, precizând că miercuri dimineaţă îi va înainta preşedintelui Klaus Iohannis şi propunerile cu înlocuitori:

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti - pentru Ministerul Educaţiei.

Sorin Buşe, fost şef al Centrului de Cercetare Tehnologică Renault - la Ministerul Transporturilor.

Maria Ligor, diplomat de carieră, fost ambasador în Spania, actual ambasador în Canada - la departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Dragoş Tudorache, actual şef al Cancelariei premierului - interimar la Ministerul Comunicaţiilor.