Cum educație nu se poate face cu burta goală, o cafenea din comuna Popești a găsit o oportunitate de dezvoltare: prepară și livrează sandviciuri elevilor care nu merg la școală cu pachețelul de acasă.

Coincidența face ca proprietara localului Moft să fie Doris Curtean, fiica primarului PNL al comunei, Dorin Curtean, care a deschis cafeneaua din 2020 și are acum o ofertă specială de mic dejun, oferind un sandvici și o cafea sau un suc la prețuri între 16 și 19 lei.

Elevilor din comună le-a surâs ideea, astfel că tot mai mulți au făcut comenzi de livrare, ceea ce a determinat antreprenoarea să anunțe pe Facebook o oră zilnică de livrare pentru fiecare școală din comună.

Urmarea? Femeia a fost acuzată că face afaceri cu școlile, care o ajută să-și crească afacerea și îi permit să ducă sucuri elevilor - băuturi care, conform legii, nu se pot vinde în școli - doar pentru că este fiica primarului, acuze care au ajuns și la Inspectoratul Școlar, obligat să descindă, zilele trecute, în control. În realitate, însă, Moft nu are niciun contract cu unitățile de învățământ, ci doar livra comenzi pe care elevii le ridicau de la poarta școlii.

Cert este că, din pricina tămbălăului, directorii instituțiilor de învățământ le-au interzis elevilor să mai facă comenzi la școală, lăsând acest „drept” doar profesorilor. Le-au scos „moftul” din cap, lăsându-i însă cu burta goală...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!