Mogulul media Rupert Murdoch, care împlinește 93 de ani peste câteva zile, se pregăteşte de o nouă căsătorie, de această dată cu Elena Zhukova, o cercetătoare în vârstă de 67 de ani cu origini ruseşti.

Logodna celor doi, cea de-a șasea pentru Murdoch, a fost confirmată reprezentanții mogulului, conform site-ului Hotnews.ro.

Rupert Murdoch și bioloaga Elena Zhukova au început să se afişeze ca un cuplu în urmă cu câteva luni, în 2023, la scurt timp după ce Murdoch a pus capăt logodnei cu Ann Lesley Smith, o moderatoare de radio conservatoare în vârstă de 67 de ani.

Ultima soţie a lui Murdoch a fost fostul supermodel Jerry Hall, de care a divorţat în 2022. Celelalte femei cu care a fost căsătorit anterior sunt Wendi Deng, Anna Murdoch Mann şi Patricia Booker. Murdoch are şase copii.

Invitaţiile pentru noua nuntă a lui Murdoch, care ar urma să aibă loc în vară la Moraga, în statul California, au fost deja trimise destinatarilor, mai notează sursa citată.

Zhukova, noua logodnică a lui Murdoch, a lucrat ca specialist molecular în diabet la Universitatea din California, din Los Angeles. Ea este de origine rusă şi a descris în trecut familia sa ca fiind parte a "intelectualităţii obişnuite şi normale din Moscova".

Fiica lui Zhukova, în vârstă de 42 de ani, Dasha Zhukova, este o cunoscută colecţionară de artă şi filantroapă rusă-americană, care a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovich, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea din Premier League.

Zhukova l-a cunoscut pe Murdoch la o reuniune de familie găzduită de a treia sa soţie, Wendi Deng, cu care a fost căsătorit timp de 14 ani, înainte de a divorţa în 2013.

Vestea despre cea mai recentă logodnă a lui Murdoch a venit la scurt timp după ce acesta a anunţat că se retrage de la conducerea imperiului său media.

Compania lui Murdoch, News Corp, care are sediul în New York, deţine sute de publicaţii digitale locale, naţionale şi internaţionale, printre care se numără Wall Street Journal, Fox News şi Sky News Australia, precum şi editura HarperCollins.

Murdoch are o avere netă de 8,96 miliarde de dolari, conform datelor de la Bloomberg. Imperiul Murdoch a avut un an zbuciumat. Televiziunea Fox News a fost de acord să plătească 787,5 milioane de dolari companiei de echipamente de vot Dominion, înțelegerea punând capăt unei dispute legate de afirmaţii false despre fraudarea alegerilor din 2020 din SUA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!