Veste tristă pentru iubitorii de animale din oraş. Moja, puiul de leu african născut anul trecut la Grădina Zoologică din Oradea, a murit.

"Nu ştim încă exact ce s-a întâmplat, aşteptăm rezultatul analizelor de la Direcţia Sanitar-Veterinară. La începutul săptămânii, Moja nu s-a simţit bine, nu mai mânca, era prea liniştită. Domnul doctor Benyovszki, cu care avem contract, i-a făcut ecograf şi a constatat peritonită sau ceva la intestine. A operat-o şi după operaţie a mai trăit câteva ore, apoi a decedat", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

Născută în noiembrie 2016, fiind puiul femelei Zina şi al lui Ţuţu, leu născut tot la grădina orădeană, Moja avea 18 părinţi adoptivi şi era o mică vedetă a grădinii, chiar dacă vizitatorii n-au putut-o vedea. După cum BIHOREANUL a arătat recent, Moja n-a fost niciodată expusă publicului, pentru că Grădina Zoologică n-a avut un ţarc adecvat pentru ea.

Luna trecută, muncitorii au amenajat un ţarc special pentru Moja. "Şi pe noi ne doare sufletul", a mai spus Andrica. Directorul a precizat că, pentru a nu lăsa ţarcul gol, a dus acolo două căţele de lup alsacian, Helga şi Greta, de la adăpostul de câini "Grivei", aflat tot în grija ADP Oradea.