Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor a anunţat, joi, că moldoveanul a fost depistat în cursul zilei de miercuri, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş. "Bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate românească eliberată în judeţul Cluj şi a trezit suspiciunea poliţiştilor de frontieră care, în urma verificărilor cu aparatura din dotare au constatat că este un fals total", se arată într-un comunicat al IJPF.

Moldoveanul a fost condus la sediul sectorului de frontieră, unde le-a declarat poliţiştilor că a cumpărat cartea de identitate falsă cu 800 de euro, de la un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte.

Omul a intrat legal în România pe 6 iulie, prin PTF Sculeni, şi a călătorit pe ruta Iaşi - Cluj - Oradea. El voia să treacă ilegal în Ungaria, deoarece voia să ajungă la muncă în Italia.

"Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru infracţiunile de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", se mai precizează în informare.