Cei trei transfugi se aflau ascunşi într-un microbus înmatriculat în Ucraina, care s-a prezentat în jurul orei 19.40, la P.T.F. Borş, pentru a ieşi din ţară, condus de cetăţeanul ucrainean Oleg C, în vârstă de 25 de ani, care intrase legal în Romania în urma cu câteva zile, însoţit de conaţionalul său Dmytro H. în varstă de 25 de ani, care aveau ca şi destinaţie finală Italia.

"Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport", se spune în comunicatul IJPF Bihor, care precizează că în interiorul microbusului, într-un spaţiu special amenajat între compartimentul marfă si ultima bancheta, au fost descoperite ascunse cele trei persoane.

Din verificări, a rezultat că grupul era format din doi bărbaţi si o femeie, toţi cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Italia. Şoferul microbusului a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul cum s-au urcat cele 3 persoane în vehicul.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit migranţilor acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

"Totodată, cercetările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale", menţionează comunicatul.