Una dintre cele mai emblematice personalităţi ale secolului trecut, Maica Tereza, a fost canonizată, duminică, la Vatican. 

"O declarăm pe Fericita Tereza de Calcutta sfântă şi o trecem printre sfinţi, decretând ca ea să fie venerată ca atare de către întreaga Biserică", a rostit, în latină, Papa Francisc în timpul ceremoniei de canonizare care a fost oficiată în Piaţa Sfântul Petru.

Potrivit agenţiilor de ştiri, la ceremonia de canonizare au participat nu mai puţin de 100.000 de credincioşi. 

După ceremonie, Papa a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane aflate în grija surorilor ordinului "Misionarele Carităţii", congregaţia fondată de Maica Tereza.

Pe faţada Bazilicii Sf. Petru a fost instalat un portret uriaş al Maicii Tereza. Ceremonia de canonizare, la care au participat 12 şefi de stat, este unul dintre momentele importante ale Anului Sfânt al Milostivirii. 

Maica Tereza s-a născut în 1910 într-o familie albaneză din Skopje şi a murit la 5 septembrie 1997, în casa congregaţiei sale din Calcutta.

Ea a fondat în 1950 ordinul "Misionarele Carităţii", care numără în prezent 5.000 de călugăriţe care îşi dedică viaţa săracilor şi trăiesc în condiţii austere. Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979.