Scene incredibile surprinse de reporterii taboidului Cancan. Stareţul mănăstirii Basarabi din Constanţa a bătut un om care trecea prin curtea mănăstirii ca să scurteze drumul spre casă. Imaginile arată o cu totul altă faţă a slujitorului Domnului. În ciuda poruncii "Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi", stareţul de la Basarabi e protagonistul unei adevărate scene de K1.

Episodul a fost filmat de o persoană care se afla în lăcaşul sfânt pentru a se reculege. Imaginile difuzate de Cancan îl arată pe duhovnicul Teotim repezindu-se asupra bătrânului. De parcă n-ar fi suficient, în ajutorul stareţului, la bătaie, sare şi un alt preot. Bătrânul încearcă să se ridice cu greu de la pământ, însă stareţul continuă să-l lovească pe batrân cu picioarele şi pumnii.

Potrivit taboidului, monahul este originar din Oradea. BIHOREANUL a descoperit că Teotim Popa a fost întâi duhovnic la Mănăstirea Sfintei Cruci, apoi la Mănăstirea de maici Buna Vestire din Episcopia Bihor, iar ulterior stareţ la o mănăstire de la Coada Lacului, de unde s-a transferat, în urmă cu cinci ani, la Episcopia Tomisului.

Reprezentanţii Episcopiei Oradea nu îşi explică ieşirea călugărului. "Era liniştit şi foarte harnic. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, probabil că l-au scos foarte tare din sărite", a declarat unul dintre preoţii care l-au cunoscut.

Potrivit agenţiei Mediafax, stareţul a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului. Acesta a fost deferit Consistoriului monahal - tribunalul bisericesc învestit cu puterea de a judeca abaterile disciplinare ale călugărilor dintr-o eparhie.

"Prin urmare, instituţia s-a autosesizat şi a dispus suspendarea temporară a sus-numitului din slujire şi deferirea sa spre judecata Consistoriului monahal", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului, în care se precizează că până la finalizarea cercetării şi pronunţarea sentinţei Consistoriului monahal instituţia îşi rezervă dreptul de a nu comenta în niciun fel incidentul.