Gazeta Sporturilor a aflat că, în curînd, va exploda încă un contract pe bani publici atribuit de Monica Ridzi pe când era ministru al Tineretului şi Sporturilor. Fostul ministru şi alţi funcţionari, multi dintre ei membri PD-L, vor fi trimişi în judecată pentru mai multe operaţiuni de deturnare a banilor publici derulate după modelul "2 Mai - Ziua Tineretului", anunţă Cătălin Tolontan pe blogul său, www.tolo.ro.

"2 Mai nu a fost un caz izolat. MTS nu e un caz izolat. Ceea ce ziarul vostru a scos la iveală anul trecut şi ce va deveni public în curînd sînt părţi ale sistemului prin care banii publici sînt repartizaţi în buzunare private prin deciziile miniştrilor noştri!", a povestit Gazetei o sursă din interiorul MTS.

In vara lui 2009, Gazeta a dezvăluit în detaliu felul în care peste 700.000 de euro din buget au fost cheltuiţi pentru 2 Mai, acţiuni care ar fi costat în mod just cel mult jumătate din sumă. Imediat, DNA i-a învinuit pe Monica Iacob-Ridzi şi pe încă 10 subalterni ai săi, mulţi dintre ei membri PD-L. În curînd o parte a lor vor fi trimişi în instanţă, ca acuzaţi. Dar nu numai pentru 2 Mai, ci şi pentru încă o acţiune aproape identica!

"E vorba de mai putini bani decit la 2 Mai, dar relevant este modelul, general valabil pentru felul in care se fac achizitiile publice in Romania. Fie ca e vorba de o scena sau de o autostrada, asa se fura!", scrie Tolotan.

Mărturiile oamenilor din MTS, documentele care au ajuns la DNA şi cercetările au scos la iveală faptul că operaţiunile prin care au fost delapidaţi banii sportului şi tineretului au făcut parte dintr-un model de hoţie instituţionalizată, încurajată politic şi, odata cu deschiderea acestui al doilea dosar, devenită simbol al unei guvernări corupte, e concluzia jurnalistului.

Gazeta Sporturilor anunţă că va publica în zilele următoare detalii despre această afacere şi despre persoanele implicate.