După 10 ani în care a stat departe de viaţa publică şi a încercat să îşi refacă viaţa, Monica Lewinsky, fosta stagiară de la Casa Albă, devenită celebră după ce relaţia cu fostul preşedinte Bill Clinton, a mărturisit, într-un documentar realizat de National Geographic, că s-a simţit simţit cea mai umilită femeie din lume şi s-a gândit deseori la sinucidere în momentul în care aventura ei cu preşedintele american a fost făcută publică.

"Nici măcar nu ştiu cum să descriu mai exact şocul, trauma şi teama. Am fost cea mai umilită femeie din lume. Să fii în centrul acestei furtuni mediatice a fost înspăimântător, derutant. Cred că multe au avut de-a face şi cu faptul că sunt femeie", a declarat Lewinsky, potrivit Digi24.ro.

Aceasta a spus că linşajul mediatic sau furia oamenilor care nu au încetat să îi reproşeze relaţia cu Bill Clinton sunt nimic pe lângă presiunile la care a fost supusă de autorităţile americane, în legătură cu care a spus că "m-au ameninţat cu 27 de ani de închisoare dacă nu cooperez".

Fosta amantă a preşedintelui american a mărturisit şi că a fost dezamăgită de modul în care Bill Clinton a tratat povestea ei. "Mă gândeam că ar fi fost necesar să le ceară scuze părinţilor mei. Eram foarte tânără când am devenit stagiară. Amândoi am greşit, dar el era adultul în această relaţie", a spus Lewinsky, care la vremea aventurii avea 22 de ani.

Aventura celor doi a fost făcută publică în 1998, după 3 ani de la consumarea ei, când, în urma dezvăluirilor, Bill Clinton, preşedinte la acea vreme, a fost acuzat de Congresul american că a avut o relaţie intimă cu o stagiară şi că a minţit în legătură cu acest fapt.

Un an mai târziu, senatul american a decis achitarea fostului lider de la Casa Albă, mai scrie Digi 24.