De Mărţişor, fostul candidat la prezidenţiale, europarlamentarul Monica Macovei a lansat noua formaţiune politică M10, membrii fondatori criticând cercul vicios din politică, "puroi plin de sânge”, şi enumerând ”impostorii, agramaţii, plagiatorii, tâmpiţii, pipiţele”.

”Democraţia nu e o minciună, e un adevăr în care credem cu toţii. În numele acestui adevăr se moare în lume, în numele democraţiei, acum câteva zile, a fost ucis cu patru gloanţe principalul opozant al lui Vladimir Putin, Boris Nemţov, un opozant curajos al unui regim autoritar, dictatorial şi criminal cum este cel din Rusia”, a spus, în faţa celor aproximativ 100 de simpatizanţi M10 prezenţi la lansarea formaţiunii, Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori.

În discursul său, Papahagi a spus, ironic, şi că în exerienţa sa politică au fost mai mult ”eşece decât succesuri”.

”Avem de creat aici partidul antisistem, care să se opună putreziciunii din această ţară, partidul care să fie, în sfârşit, alternativa la toată porcăria de care cu toţi ne-am săturat (...). Nu putem fi spectatori la piesa pe care o joacă toţi impostorii, toţi agramaţii, toţi plagiatorii, toţi tâmpiţii şi toate pipiţele”, a arătat acesta.

La rândul ei, europarlamentarul Monica Macovei a spus că M10 îşi propune să termine cu cercul vicios din politica actuală, care apare ”ca un puroi plin de sânge”. În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii, cei doi au dat asigurări că noua formaţiune politică nu va da găleţi şi pui congelaţi alegătorilor.