Duminică, în prezența Monicăi Macovei, organizația locală M10 Beiuș și-a lansat candidatul pentru funcția de primar al municipiului. În vârstă de 40 de ani, manager al unei companii private, Ovidiu Bunta a declarat în fața celor 50 de membri și simpatizanți M10 că s-a hotărât să intre în politică pentru ca generația copiilor săi să nu le reproșeze părinților lipsa de implicare activă.

”M-am săturat de administrații fără viziune. Îmi doresc să putem privi mai departe și să vedem Beiușul peste 50 de ani. Până acum nimeni nu a îndrăznit asta. Avem un proiect ce va fi făcut public la momentul oportun. Precedentele administrații locale din Beiuș au reușit doar să divizeze comunitatea. Noi credem în unitatea beiușenilor”, a mai declarat candidatul la Primărie.

Din postura de invitată de onoare, Monica Macovei, fondatoarea partidului M10, a monopolizat întâlnirea cu simpatizanții și presa cu un discurs de 90 de minute. Ca și în alte ocazii, Macovei i-a îndemnat pe oameni să se implice în politică dacă doresc să schimbe ceva în bine. ”Politica este o mizerie doar atunci când este făcută de oameni mizerabili, nu și atunci când este făcută de oameni buni care iubesc România”, a spus fondatoarea M10, care i-a promis lui Ovidiu Bunta susținere totală, în special pe partea de accesare de fonduri europene alocate direct de la Comisia Europeană, fonduri foarte necesare pentru dezvoltarea Beiușului care se pot obține prin proceduri birocratice mai puțin complicate.

”DNA a început să schimbe clasa politică, dar asta nu este suficient dacă schimbarea nu vine și prin votul oamenilor”, a mai spus euro-parlamentarul Monica Macovei, care a mai adăugat că, în perspectiva alegerilor, M10 va face alianțe electorale doar cu ”partide curate”. Chestionată despre numele acestor partide, Macovei a dat drept exemplu seria de întâlniri pe care a avut-o cu președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, dar negocierile nu au dus deocamdată la niciun rezultat.

Monica Macovei a mai spus că M10 trebuie să scoată la vot oamenii neinteresați și scârbiți de politică, amintind și de fenomenul Colectiv, în urma căruia mulți oameni au înțeles că, într-adevăr, corupția ucide.

În încheierea, președinta M10 a răspuns întrebărilor din public și și-a încheiat întâlnirea cu beiușenii purtând în piept o cocardă tricoloră, primită în dar din partea președintelui Asociației Avram Iancu Beiuș.

La întâlnire au mai participat Eduard Wagner, secretar general M10, Mihai Țenț, coordonator județean M10 Bihor și Laurențiu Ștefănescu, coordonatorul regional M10.