"În tinereţe, am avut o problemă şi era să mor: cancer în faza a doua. (...) Am reuşit să depăşesc momentul cu ajutorul unor prieteni de-ai tatei. De trei ani, boala a recidivat. Mi-am făcut nişte analize şi doctorul mi-a spus că pot să mor în orice clipă", a povestit recent fosta "Doamnă Oriflame".

Pentru că s-a simţit din ce în ce mai rău, a început să consulte mai mulţi medici. "După analize amănunţite pe care le-am făcut în ţară, am decis să merg, chiar săptămâna aceasta, la o clinică din Viena, pentru o a doua părere. Apoi, voi lua hotărârea finală. Dacă e nevoie de intervenţie chirurgicală, o voi face în Statele Unite", a mărturisit Tatoiu pentru Libertatea.

Afacerista s-a alarmat după ce, în ultima perioadă, s-a confruntat cu o anemie foarte pronunţată. "Mi-era teamă să nu cad pe stradă. Am nişte chisturi pe care nu am vrut să le operez. Am ajuns să pierd un litru de sânge la două zile", a mai precizat aceasta.

Chiar şi aşa, se arată foarte optimistă în ceea ce priveşte şansele de vindecare. "Nu mor eu aşa uşor! Mai am multe de făcut", a spus râzând Monica Tatoiu.

Monica Tatoiu îşi vede de proiecte şi spune că va deschide, anul viitor, în sectorul 2 al Capitalei, un centru pentru persoanele în vârstă. Azilul şi alte proiecte sociale, printre care şi construirea unei grădiniţe, vor fi create de afaceristă prin intermediul unei fundaţii, al cărei preşedinte de onoare va fi Hillary Clinton (foto), fosta prima doamnă a Americii.