Un incident îngrozitor a șocat locuitorii țării Muntenegru. Înarmat cu una dintre puștile sale de vânătoare, un bărbat de 34 de ani, Vučko Borilović, s-a dus peste o familie care locuia cu chirie într-o casă pe care o deținea, a împușcat doi copii, de 8, respectiv 11 ani, care au murit pe loc, iar apoi și pe mama lor, care a murit ulterior la spital.

Bărbatul a omorât apoi și vecini și trecători, fiind împușcat în final de un locuitor din zonă. În total, Vučko Borilović a omorât 10 persoane și a rănit 6.

Masacrul s-a petrecut vineri în orașul Cetinje, fostă capitală regală a Muntenegrului. 

Zoran Brdjanin, directorul Administrației Poliției din Muntenegru, a detaliat că după ce Vučko Borilović a ucis copiii și a lăsat-o pe mama lor într-o baltă de sânge, în casă, l-a sunat pe soțul femeii i-a spus ce a făcut.

Citându-l pe Brdjanin, Libertatea.ro scrie că apoi atacatorul a ieșit din casă din periferia Medovina și a deschis focul la întâmplare asupra tuturor celor care erau la acea oră la porți sau pe stradă. După împușcăturile din casă, vecinii au sunat la Poliție, care a trimis rapid un echipaj. Dar Borilović deschisese deja focul pe stradă și a mai ucis șapte vecini. A rănit alți șase oameni, printre care un polițist.

Înainte de a fi ucis de un vecin, bărbatul a tras și asupra ambulanței pe care a împiedicat-o astfel să se apropie de răniți.

Borilović era vânător și deținea legal mai multe arme de vânătoare. Era căsătorit și tatăl a trei copii și în trecut lucrase ca ospătar, mai notează Libertatea.ro. 

„Deocamdată, nu este clar ce l- a motivat pentru un act atât de odios”, a transmis Poliția. Digi24.ro scrie că ar putea fi vorba despre o dispută legată de chiria casei în care locuia familia omorâtă.

Trei dintre răniți, au declarat surse medicale din Muntenegru, sunt în stare critică și viața lor e în pericol. În Muntenegru au fost declarate trei zile de doliu național.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!