Un şofer de 27 de ani a provocat un accident de circulaţie joi după amiază pe Calea Armatei Române, după ce, aflat la volanul unui Ford Focus, nu a acordat prioritate de trecere conducătorului unui scuter, proiectându-l pe asfalt.

Evenimentul s-a petrecut la ora 17.15, la intersecţia străzilor Armatei Române cu Coziei. Şorban Sandor, de 35 de ani, circula regulamentar la ghidonul unui moped, pe Calea Armatei Române, dinspre Universitate spre Centru, când, angajat fiind într-o depăşire, s-a trezit că un Ford îi taie calea, virând brusc stânga dinspre Coziei.

"Nu am mai avut timp să reacţionez, m-am trezit proiectat pe asfalt", a povestit Şorban. În urma impactului, bărbatul a suferit leziuni minore la nivelul capului şi piciorului drept.

Doi agenţi ai Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au ajuns la faţa locului la scurt timp după producerea accidentului. "După primele cercetări, vinovat este conducătorul autoturismului care venea de pe o stradă laterală fără prioritate. Trebuia să cedeze trecerea tuturor autovehiculelor care circulau pe Armatei Române, apoi să vireze stânga. Mopedistul circula regulamentar", a declarat pentru BIHOREANUL agent şef Vasile Croitoru.

Mopedistul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, dar a refuzat internarea în spital. Şoferul maşinii care a provocat accidentul, Marius Roşu, de 27 de ani, a refuzat orice declaraţie.

Atât şoferul autoturismului, cât şi victima accidentului, au fost testaţi cu etilotestul, rezultatele arătând că la momentul producerii evenimentului nici unul dintre ei nu era sub influenţa alcoolului. Traficul a fost blocat parţial pe unul dintre sensurile de circulaţie. Cercetările vor continua, şoferul maşinii riscând să fie acuzat de vătămare corporală din culpă.