Un orădean căutat pentru a-şi ispăşi o condamnare de 2 ani şi 3 luni dispusă pentru comiterea mai multor infracţiuni rutiere a fost prins şi încarcerat de poliţiştii orădeni.

Bărbatul, Viorel Nonea, 36 ani, a fost trimis în judecată în 2009 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Acesta era acuzat că, pe 3 martie 2008, în timp ce conducea un moped pe strada Bradului din Oradea, a pierdut controlul vehiculului, a alunecat, iar în cădere mopedul a lovit o orădeancă pe care a proiectat-o în şanţul de la marginea drumului.

În urma accidentului, femeia a suferit o fractură de coccis şi a fost imobilizată mai bine de şase luni.

Nonea, care a fugit de la locul accidentului, a fost prins de poliţişti câteva zile mai târziu şi pus sub învinuirea de vătămare corporală din culpă. Procurorii au decis cercetarea lui în stare de libertate, iar în timpul anchetei bărbatul a fost prins în trei rânduri la volanul unui autoturism, fără a avea permis de conducere.

Ca atare, pe 9 iunie 2009, Viorel Nonea a fost trimis în judecată şi condamnat în prima fază de Judecătoria Oradea la 4 ani de închisoare cu executare. Ulterior, însă, Tribunalul Bihor i-a redus pedeapsa la 2 ani şi 3 luni, sentinţă menţinută şi de Curtea de Apel Oradea, pe 11 octombrie.

Cum bărbatul nu s-a prezentat la Penitenciarul Oradea pentru a-şi ispăşi pedeapsa, judecătorii au solicitat ajutorul Poliţiei, iar, marţi, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au şi reuşit prinderea fugarului.

Potrivit unor surse judiciare, Viorel Nonea este recidivist. Acesta a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, respectiv furt calificat, ultimele pedepse fiind de 2 ani şi 4 luni închisoare, aplicată în 2000 respectiv de 1 an, în 2003.